Annons

Peter Morén och David Shutrick släpper album

Musik • Publicerad 7 maj 2019
Peter Morén och David Shutrick släpper albumet "En åldrande befolkning" tillsammans. Pressbild.
Peter Morén och David Shutrick släpper albumet "En åldrande befolkning" tillsammans. Pressbild.Foto: Martin Hedman

Peter Morén och David Shutrick har slagit sina påsar ihop och ger ut ett album tillsammans. Peter Morén är känd som en av medlemmarna i trion Peter Bjorn and John och David Shutrick debuterade som popartist med "Sambos på försök" 1991. Peter Morén säger i ett pressmeddelande att Shutrick var en av hans favoriter som yngre.

"När jag gick i nian var Davids skiva ”Finland” en av de mest spelade hemma hos mig. ”Vem min längtan är till för” och ”Hav” är låtar jag burit med mig genom livet sen dess. Och vi vet ju alla hur djupt intryck musik gör på en i de späda åren. Det kändes därför inte alls konstigt när David föreslog att vi skulle skriva nåt ihop. På skoj sådär", säger han.

I pressmeddelandet skriver de båda låtskrivarna att de hittade varandra i en gemensam kärlek till Beatles. Albumet kommer att heta "En åldrande befolkning" och släpps 14 juni. Den första singeln, "100 år", släpps den 30 maj.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons