1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Påsksmäll för Häcken mot försvagat Djurgården

Häcken gick på en riktig påsksmäll när Djurgården kom på besök på påskafton. Toppmötet slutade med årets första förlust (0–1) och Djurgården är nu ensam serieledare efter fyra omgångar.
Häckens Daleho Irandust och Djurgårdens Jesper Karlström.
Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Det var ett toppmöte i vårsolen på Bravida arena i Göteborg inför 4 579 åskådare. Stockholmarna som kom till spel med ett decimerat manskap. Fyra spelare var kvar i huvudstaden med feber, bland annat saknades Jonathan Ring. Tommi Vaiho vikarierade i målet och Kevin Walker spelade för dagen västerback.

Det blev ett ställningskrig mellan två starka lag. Djurgården började bäst och Mohamed Buya Turay irriterade Häckenförsvaret med flera försök de första minuterna. Men sedan tog Häcken över allt mer utan att komma till några riktigt farliga avslut. Det blev stundtals grinigt och gnälligt. Domaren hade delat ut fyra varningar redan efter 20 minuter.

"Kompakta bakåt"

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Ett kompakt Djurgårdenförsvar kunde hålla Häckens farliga offensiv stången. Och trots stort bollinnehav på Djurgårdens planhalva blev det inga lägen för den regerande skyttekungen Paulinho. Närmast ett mål var istället Djurgården när Buya Turay efter halvtimmen lobbade över Häckens Peter Abrahamsson. Den lösa bollen träffade till slut stolpen och studsade ut.

– Jag tycker vi står upp bra och är kompakta bakåt, förklarade Kevin Walker till C More i halvtid.

Djurgården kunde ta ledningen i början av andra halvlek. En hörna från vänster hittade bort till Nicklas Bärkroth som nickade in centralt där Erik Berg enkelt kunde slå bollen i mål.

Sedan försökte Häcken desperat komma till avslut. Närmast var Alexander Jeremejeff som sköt från nära håll efter väggspel. Men Vaiho i Djurgårdsmålet kunde avvärja till hörna.

Första segern sedan 2006

Segern innebär att Djurgården kan lägga av sig en tung ryggsäck. För stockholmarna har inte vunnit mot Häcken på Hisingen sedan 2006, de år Häcken senaste åkte ner i superettan. Och förra säsongen var besöket på Bravida en riktig kalldusch. Då vann Häcken med hela 5–0.

Nu lämnar Djurgården Göteborg och blir ensam serieledare och det nya tränarparet Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har fått en näst intill perfekt start på säsongen.

Läs mer

Sommarkrönika

Tänk att den fortfarande fungerar

”Ner i kartongen ska den inte igen.”

Nyheter

JUST NU: Haveri – flera populära appar har kraschat

Det är just nu störningar med strömningstjänsten Spotifys app, som inte kan öppnas i mobilen utan i stället direkt stängs av. På Twitter skriver Spotify att man undersöker problemet: "Något har gått snett och vi återkommer med information så fort vi kan."

Sport

Här är spelarbetygen efter förlängningsdramat

Elfsborg föll efter chanskavalkad mot IFK Göteborg i svenska cupen.

Herrljunga

Smittspårning pågår – covidsjuk arbetade i hemtjänsten: ”Oerhört nonchalant”

En person som arbetat inom hemtjänsten har bekräftats smittad. ”Det var en medveten handling”

17.45: Elfsborg–IFK Göteborg

Matchguide: Allt inför Elfsborgs cuprysare mot ärkerivalen

✓ Statistik på alla spelare ✓ BT:s tips ✓ Thelin: ”Det är vinna eller försvinna”

Nyheter

Olaglig bebyggelse vid Tolken måste bort

Anlade pirar, dammar och badtunna vid sjön, utan lov.