Annons

Palestinier ihjälskjuten av soldater vid Gaza

Mellanöstern • Publicerad 10 maj 2019
En skadad person bärs iväg på bår vid en tidigare demonstration vid Gazastängslet. Arkivbild från 30 mars.
En skadad person bärs iväg på bår vid en tidigare demonstration vid Gazastängslet. Arkivbild från 30 mars.Foto: Adel Hana/AP/TT

En palestinsk 24-årig man har skjutits ihjäl av israeliska soldater vid nya fredagsprotester längs med stängslet som åtskiljer Gazaremsan och israeliskt territorium.

24-åringen sköts i magen på den södra delen av Gaza, enligt palestinska vårdmyndigheter. Ytterligare 30 personer har skadats av skarpa skott.

Annons

Den israeliska militären säger att runt 6 000 palestinier hade samlats för protester och att dess soldater öppnade eld när några av dessa närmade sig stängslet.

Veckans protester följer på förra veckans oroligheter, där raketer avfyrades från Gaza mot Israel och Israel svarade med lufträder mot mål i Gaza. 25 palestinier dödades, varav minst nio som deltog i strider, samt fyra civila israeler.

Detta har följts av en skör vapenvila som gällt sedan i måndags.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons