Annons
Nyheter

Ovilja mot gemensam EU-återgång efter corona

EU • Publicerad 8 april 2020
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen får vänta med att presentera en eventuell EU-strategi för släppandet av restriktioner efter coronapandemin. Arkivfoto.
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen får vänta med att presentera en eventuell EU-strategi för släppandet av restriktioner efter coronapandemin. Arkivfoto.Foto: Francois Lenoir/AP/TT

Dags för en gemensam plan för släppandet av restriktioner efter pandemin, tyckte EU-kommissionen.

Nej, nej, inte än, svarade medlemsländerna – varpå onsdagens utlovade presentation helt sonika fick skjutas upp.

Annons

– Det är verkligen en ganska knepig fråga, eftersom medlemsländerna befinner sig i olika lägen. Efter kontakt med länderna och lite funderande har vi beslutat att det behövs lite mer tid, konstaterar kommissionens presstalesman Eric Mamer på onsdagen.

Sjukvård och smittspridning är områden där medlemsländerna fortfarande bestämmer det mesta på egen hand, utan EU-inflytande, vilket bidragit till att nästan alla länder agerat på olika sätt i coronakrisen.

En gemensam EU-plan för hur skolor, affärer och arbetsliv kan öppnas upp igen kommer nu tidigast efter påsk.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons