Den ryske målmaskinen Alexander Ovetjkin jagar sitt 700:e mål i NHL.
Trots det förlorade hans Washington snöpligt med 3–4 mot Montreal.
Ishockey • Publicerad 21 februari 2020
Washingtons Alexander Ovetjkin.
Washingtons Alexander Ovetjkin.Foto: Nick Wass/AP/TT

Alexander Ovetjkin har haft siktet inställt på den så kallade 700-målsklubben i flera veckor. Men efter att ha gjort tre mål mot Los Angeles i början av februari fick den 34-årige stjärnan plötsligt måltorka. Stiljet höll i sig i fem matcher, längst hittills för honom den här säsongen.

Men när Washington ställdes mot Montreal hemma i Capital One Arena lossnade det till slut för NHL-veteranen. Ovetjkin inledde målskyttet i den åttonde minuten, assisterad av Nicklas Bäckström. Svensken noterade även sedan ytterligare en assist – när Tom Wilson satte kvitteringen 3–3 i tredje perioden. Också lagkamraten Carl Hagelin fick med sig en assist från matchen.

Förlorade efter förlängning

Men trots insatserna gick Washington av planen som förlorare. Mindre än en minut in i förlängningen satte Montreals Ben Chiarot ett hårt och välplacerat skott som gick in bakom Washington-målvakten Braden Holtby.

Washington ligger nu på fjärde plats i den östra konferensen, på samma poäng som trean Pittsburgh, men med sämre målskillnad.

"Kommer att nå 800 mål"

Ovetjkins mål var hans 41:a den här säsongen och frågan är hur långt över 700 mål han kommer att komma. Rivalerna spår att stjärnan inte nöjer sig med att bli den åttonde NHL-spelaren genom tiderna att sälla sig till den prestigefulla 700-skaran.

– Han kommer att nå 800 mål. Det hyser jag ingen som helst tvekan om. Så länge han inte skadar sig eller något sådant, sade den kanadensiske före detta storspelaren Marcel Dionne tidigare till nhl.com.

Dionne noterade själv 731 NHL-mål under sin 20-åriga karriär från 60- till 80-talet.

Ovetjkin har spelat över 1 100 matcher under sina 15 NHL-säsonger och snittat på runt 47 mål per år. Bara två spelare har lyckats nå 800 mål – och till den överlägsna ettan är det långt kvar: Wayne Gretzkys 894 NHL-mål.