Annons
Nyheter

Över 12 000 virusdöda i Frankrike

Coronaviruset • Publicerad 9 april 2020
Den franska vårdens generaldirektör Jérôme Salomon har inte kunnat lämna många positiva besked på sistone. Men nu minskar i alla fall antalet intensivvårdade något.
Den franska vårdens generaldirektör Jérôme Salomon har inte kunnat lämna många positiva besked på sistone. Men nu minskar i alla fall antalet intensivvårdade något.Foto: Pascal Rossignol/AP/TT

Frankrike nådde 12 210 virusdöda på torsdagen, en ökning med 1 341 på ett dygn, enligt den franska vårdens generaldirektör Jérôme Salomon.

Men i den kraftiga ökningen ingår en korrigering för dödsfall på vårdhem som på grund av tekniska skäl inte kunde registreras under onsdagen.

Annons

Antalet smittade ligger runt 118 000. På intensivvårdsavdelningar fanns 7 066 patienter, vilket är 82 färre än föregående dygn, enligt Jérôme Salomon som fortsätter att be medborgarna respektera den nationella nedstängningen.

– Tack vare de åtgärderna är vi på väg att bromsa epidemin, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons