unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Oppositionsparti tvingas falskmärka innehåll

Ett oppositionsparti i Singapore tvingas märka inlägg på Facebook som falska. Arkivbild.
Ett oppositionsparti i Singapore tvingas märka inlägg på Facebook som falska. Arkivbild.
Foto: Gorm Kallestad/AP/TT

Ett oppositionsparti i Singapore har tvingats märka regeringskritiska inlägg som falska i enlighet med en ny lag som infördes i oktober.

Partiet SDP, som inte har några platser i parlamentet, har under de senaste månaderna publicerat texter på sin sajt och på Facebook där en ökad arbetslöshet bland tjänstemän beskrivs.

Singapores arbetsmarknadsdepartement har beordrat att SDP falskmärka sina påståenden då departementet menar att det tvärtom blivit fler arbetstillfällen för tjänstemän sedan 2015.

Ovanför de aktuella inläggen ligger nu en text som lyder: "Rättelse: Detta inlägg innehåller felaktiga uttalanden" och i anslutning till texterna finns även en länk till "korrekt fakta" på myndigheternas webb.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

SDP säger att man följer ordern men att man ska överklaga.

Pressfrihetsorganisationen Reportrar utan gränser kallar den nya lagen "totalitär" och säger att den syftar till att ta död på den offentliga debatten.

Singapores regering säger att lagen är nödvändig för att hindra spridandet av vad regeringen beskriver som farlig desinformation och hatfullt innehåll på nätet.