1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Glada svenskar på Pebble Beach

Ingen fullträff, men många birdies och gryende form. De svenska hoppen Henrik Stenson och Marcus Kinhult var nöjda efter den avslutande rundan av US Open.
Henrik Stenson på väg mot en birdie på det sjätte hålet under söndagens spel.
Foto: David J Phillip/AP/TT

Henrik Stenson inledde avslutningsvarvet på Pebble Beach i Kalifornien som delad nia. Men efter fyra birdies på de första sju hålen dök svenskens namn plötsligt upp bland toppnamnen och de blågula supportrarna började hoppas att stjärnan skulle blanda sig i kampen om slutsegern.

Men som flera andra spelare på banan tappade Stenson på de sista nio hålen. Bogeys på 15 och 16 gjorde att han definitivt kunde avskrivas från titeljakten.

"Nöjd med veckan"

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Slutresultatet, delad nia, fem slag under par, var hans bästa resultat i en major sedan femteplatsen i Masters i fjol. Och framförallt mycket bättre än den sviktande form han visat under våren.

– Jag är nöjd med veckan. Det har varit kul och Pebble Beach är en fantastisk bana. Sedan har jag slitit lite med spelet i bland och hållit ihop det bra i bland. Vi tappade synken lite på sista nio hålen och fick kriga mer för paren, säger Stenson .

Nu ser han fram emot nästa major – British Open i mitten av juli.

– Det har varit en lång väg för att hitta formen. Den är fortfarande inte riktigt där, men detta visar ju att man med bra inställning, rutin och spelstrategi kan göra bra ifrån sig på en sådan här tävling i alla fall.

Stressfritt för Kinhult

Marcus Kinhult hade inget med toppen att göra. Men US Open-debutanten avslutade fint på årets andra golfmajor.

Svensken gick runt på 66 slag, fem under par, och gjorde därmed sin klart bästa runda i tävlingen. Kinhult, som låg delad 64:a inför söndagen, inledde med att sätta ett 130 meter långt inspel metern från hål och en enkel birdie.

Därefter blev det ytterligare fem birdies, plus en bogey, innan de 18 hålen var spelade. Totalt slutade Kinhult på par i tävlingen och klättrade rejält, när alla spelarna hålat ur hamnade han på 32:a plats.

– Äntligen, där satt den. Det var två, tre greener jag missade och fick rädda mig, men annars var det stressfri golf vilket var kul, säger Kinhult till .

Laddade med Nutella

– Det är klart att det känns väldigt mycket bättre att åka hem med ett sånt här varv. Sen är det klart att man hade hoppats på lite mer de första tre dagarna, nu var vi ju avhängda i dag. Kul att få revansch på banan också.

Förutom att han kunde spela mer avspänt under söndagen lanserade Kinhult en annan teori om varför det gick så bra på slutvarvet – en smörgås med chokladkräm på.

– Det var lite kul, jag åt en Nutellamacka i fredags morse och sköt under par, åt ingen i torsdags eller lördags (när det gick sämre). Det är klart att man inte är skrockfull, men det var gott i alla fall, säger Marcus Kinhult.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs fel tävling på Stensons femteplacering från i fjol. Rätt tävling ska vara Masters.

Läs mer

Kind

Pizzerian vill hjälpa drabbade i Beirut – skänker dagskassa

"Det är nu de här människorna behöver hjälp. Det är nu det är katastrof.”

Kind

Han skildrar svenska missionärers öden: ”Ett sätt att ge röst till deras upplevelser”

Mats Egfors har läst släktingarnas brev, dagböcker och öppnat koffertar till ett tidigare liv.

Nyheter

Borås: Man misstänks för olaga hot

På fredagskvällen tog polisen in en äldre man som misstänks ha hotat en kvinna som han har en nära relation med.

Elitlägret

Lista: Alla lokala spelare på elitlägret sedan 1996

Cirka 400 namn: ✓ Utlandsproffsen ✓ A-landslagsspelarna ✓ Anfallaren som hoppade av och blev skyttekung i sexan

17.30: Dalkurd–Norrby

Lind inför Dalkurd borta: ”Det är små marginaler”

Här är förutsättningarna inför lördagens match mot Dalkurd.

Sport

TV: Se reprisen från heta Markderbyt mellan Skene och Kinna

BT sände live när Skene möter Kinna i BT-fyran