Annons

Nydöpta tvillingpandor charmar Berlin

Tyskland • Publicerad 9 december 2019
Meng Yuan och Meng Xiang framträdde inför ett pressuppbåd på djurparken i Berlin.
Meng Yuan och Meng Xiang framträdde inför ett pressuppbåd på djurparken i Berlin.Foto: Michael Sohn/AP/TT
De kinesiska pandadiplomaterna Meng Yuan och Meng Xiang.
De kinesiska pandadiplomaterna Meng Yuan och Meng Xiang.Foto: Michael Sohn/AP/TT

Det blev två pojkar! Det avslöjade djurparken i Berlin när ett av deras senaste tillskott, två små tvillingpandor, höll sin första presskonferens.

Pandorna föddes i slutet av augusti, men i enlighet med kinesisk tradition är det först efter hundra dagar som de fått sina namn. Födseln har fått stor uppmärksamhet eftersom det är den första i sitt slag i Tyskland och pandor har notoriskt låg reproduktion.

Annons

Tvillingarna har döpts till Meng Xiang och Meng Yuan. Ungarna verkade dock måttligt imponerade av pressuppbådet – den ene halvsov medan brodern vid upprepade tillfällen vände ryggen mot journalisterna.

Deras föräldrar kom till Berlin i juni 2017. Kina har monopol på jättepandor och hyr ut dem som en del av sin så kallade pandadiplomati. Djurparken betalar 13,5 miljoner euro (142 miljoner kronor) för att låna pandorna i 15 år. Och trots att Meng Xiang och Meng Yuan föddes i Berlin kommer de att behöva återlämnas till Kina.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons