Ny tung seger för Chelsea mot Tottenham

Historien upprepade sig för Tottenham.
Precis som i decembers möte med Chelsea blev det en ny förlust mot rivalen – och en missad chans att slå sig in bland topp fyra i Premier League.
Hemmalaget vann på Stamford Bridge med 2–1.
Fotboll • Publicerad 22 februari 2020
Chelseas Olivier Giroud satte 1–0-målet i 2–1-segern mot Tottenham.
Chelseas Olivier Giroud satte 1–0-målet i 2–1-segern mot Tottenham.Foto: Kirsty Wigglesworth

Endast en poäng skiljde de båda Londonrivalerna åt inför lördagens derby på Stamford Bridge. Hemmalaget skulle försvara sin fjärdeplats mot ett "Spurs" som sedan i höstas leds av Chelseas mest framgångsrike manager genom tiderna – José Mourinho.

Och återigen var det de blåklädda, med klubbikonen Frank Lampard vid rodret, som gick segrande ur det prestigeladdade mötet.

Ledningsmålet satte fransmannen Olivier Giroud som i den 15:e minuten tog emot en stolpretur och snyggt tryckte in 1–0, lågt utom räckhåll för hans landsman Hugo Lloris.

Liknande händelseutveckling

Resten av den första halvleken blev mållös – men bara tre minuter in i den andra slog Chelsea till igen.

Den här gången var det spanjoren Marcos Alonso som efter en öppnande passning av Ross Barkley tryckte bollen i nät med vänstern.

Och när sedan Tottenhams nyförvärv Giovani Lo Celsco trampade över César Azpilicuetas vad och granskades av VAR för ett potentiellt rött kort var händelseutvecklingen nästan skrämmande lik den på Tottenham Hotspur Stadium i december.

Även då hade Tottenham chansen att gå om sina rivaler i tabellen upp på fjärdeplats, men föll med 0–2 efter att Son Heung-Min blivit utvisad.

Reducering efter självmål

Den här gången friade dock domaren – och med elva man på planen kunde i stället Tottenham reducera strax före halvtid när inbytte Eric Lamela hittade målet via Chelseas mittback Antonio Rüdiger.

Hemmalaget lyckades dock hålla undan och ta en viktig trepoängare.

Ett uddlöst Tottenham, utan skadade stjärnduon Harry Kane och Son, är kvar på femteplatsen och nu fyra poäng efter Chelsea.

Senare på kvällen möttes två lag som jabbas med varandra ett hack uppåt i tabellen. Premier League-tvåan Manchester City ryckte ifrån trean Leicester efter en stark 1–0-seger borta mot "The Foxes" på King Power Stadium.

Avgörandet kom i den 80:e minuten efter att anfallaren Gabriel Jesus avgjort mötet endast tre minuter efter att ha bytts in och ersatt Sergio Agüero.

Manchester City är nu sju poäng före Leicester – men hela 19 bakom serieledande Liverpool.