Annons

Ny OS-medalj för Hofstedt

Guld i går – brons i dag.
Svenske alpintalangen Adam Hofstedt fortsätter att imponera i världsungdoms-OS i Lausanne.
"Jag är jättenöjd", säger han efter tredjeplatsen i kombinationen.
Alpint • Publicerad 11 januari 2020
Adam Hofstedt tog brons i kombinationen i världsungdoms-OS.
Adam Hofstedt tog brons i kombinationen i världsungdoms-OS.Foto: Jean-Christophe Bott/AP/TT

17-åringen från Karlstad slog till direkt på den första tävlingsdagen i Les Diablerets där de alpina grenarna avgörs och vann super-G-tävlingen med sex hundradelars marginal.

Det bäddade för bronset i kombinationen.

Annons

Hofstedt körde in som sjua i slalomtävlingen, 99 hundradelar efter vinnaren Auguste Aulnette från Frankrike, och var totalt 28 hundradelar från guldet, som delades av Aulnette och norrmannen Mikkel Remsøy.

"Jag körde stabilt, men blev lite passiv i början av åket. Jag är jättenöjd med placeringen, men kanske inte med åket", säger Hofstedt i ett pressmeddelande.

Han säkrade bronset med sex hundradelar till godo på Österrikes Philip Hoffmann.

"Träningen har gått bra på slutet och jag har varit väldigt bra förberedd", säger Adam Hofstedt som på lördagskvällen kommer få kliva upp på pallen två gånger under medaljceremonin i centrala Lausanne, Schweiz.

"Då kanske allt sjunker in lite mer", säger han.

17-åringen ska även tävla i storslalom och i lagtävlingen under världsungdoms-OS som är öppet för tävlande i åldrarna 15-18 år. Spelen pågår fram till den 22 januari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons