Annons

Ny musik till Sveriges Radio

Musik • Publicerad 3 december 2017
Monica Dominique, Sven-David Sandström och Jacob Mühlrad ska komponera för Sveriges Radio under 2018. Pressbild.
Monica Dominique, Sven-David Sandström och Jacob Mühlrad ska komponera för Sveriges Radio under 2018. Pressbild.Foto: Sveriges Radio

Sveriges Radio har beställt en rad nya verk som ska höras i P2 och i Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen i Stockholm under nästa år. Bland tonsättarna som ska komponera nytt finns Sven-David Sandström, Monica Dominique, Malin Wättring och Jacob Mühlrad.

"Det finns få saker som ligger mig närmare om hjärtat än den nyskrivna musiken. Det är musik som engagerar. Den väcker känslor, oavsett om man gillar den eller inte, den speglar samtiden och den blir morgondagens kulturhistoria", säger SR:s musikområdeschef Anna-Karin Larsson i ett pressmeddelande.

Bland de nya kompositionerna finns även ett kör- och orkesterstycke av tonsättaren Karin Rehnqvist samt verk av Lisa Streich och Ylva Skog.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons