Annons

Ny konkursbegäran mot Metro från ex-anställd

Ekonomi • Publicerad 3 januari 2020
Ytterligare en tidigare anställd på tidningen Metro har begärt mediebolaget bakom den i konkurs. Arkivbild.
Ytterligare en tidigare anställd på tidningen Metro har begärt mediebolaget bakom den i konkurs. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ytterligare en tidigare anställd på tidningen Metro har begärt mediebolaget bakom den i konkurs, rapporterar Dagens Industri.

Precis som i den tidigare konkursansökan, som lämnades in i slutet av december, är anledningen utebliven lön. I det här fallet rör det sig om motsvarande 404 000 kronor som inte betalats ut, utöver bonus och semesterersättning. Den anställde representeras av fackförbundet Unionen.

Bristande lönsamhet ledde till att Metro våren 2019 tvingades ansöka om företagsrekonstruktion, vilket beviljades av Stockholms tingsrätt. En av de tunga fordringsägarna, Skatteverket, fick dock hovrätten att stoppa rekonstruktionen. I slutet av december rapporterade Expressen att myndigheten inom kort kommer att lämna in en egen konkursansökan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons