unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Nu är influensan här igen

Årets influensasäsong har nu tagit sin början.
Årets influensasäsong har nu tagit sin början.
Foto: JESSICA GOW/TT

Så var det dags igen. Åtminstone för årets influensasäsong som nu har startat, enligt Folkhälsomyndigheten. Just nu, skriver myndigheten, är smittspridningen något högre i Norrland än i övriga landet, även om trenden pekar uppåt i samtliga landsdelar.

Ännu är det för tidigt att säga vilken variant som kommer att dominera, även om en majoritet (87 procent) av dem som drabbats hittills i år haft influensa A. Av dessa har de flesta fått A(H1N1), mer känd som svininfluensan.

Myndigheten uppmanar personer som är gravida, har vissa kroniska sjukdomar eller är 65 år eller äldre att vaccinera sig.

"Det tar upp till två veckor att få skydd av vaccinet, så det är hög tid att vaccinera sig om det inte redan är gjort", säger AnnaSara Carnahan, utredare på Folkhälsomyndigheten, i ett pressmeddelande.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)