Annons

Nödlandade på Arlanda – viruskontroll utförd

Coronaviruset • Publicerad 8 februari 2020
Ett flygplan från Macao i Kina nödlandade på Arlanda flygplats på lördagen och de tolv passagerarna kontrollerades för coronaviruset men visade sig vara friska. Arkivbild.
Ett flygplan från Macao i Kina nödlandade på Arlanda flygplats på lördagen och de tolv passagerarna kontrollerades för coronaviruset men visade sig vara friska. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Ett privatflygplan från kinesiska Macao med tolv personer ombord nödlandade på lördagen på Arlanda flygplats på grund av tekniskt fel. Landningen gick utan missöden men på grund av läget med coronaviruset kontrollerades alla ombord av sjukvårdspersonal och de visade sig vara friska, rapporterar Upsala Nya Tidning.

– De har inte lämnat planet och de hade alla kontrollerats innan de lyfte från Macao. Ingen av passagerarna hade varit inne i själva Kina på två veckor innan resan, säger Palle Forell, yttre befäl vid polisen på Arlanda.

Annons

Han säger att det finns en sjuksköterska på plats dygnet runt på flygplatsen och att kontakt upprättades med smittskyddsläkare i Stockholm.

Flygplanet var på väg från Macao till London.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons