1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nobbade 25 agenter efter VM-succén

Över 20 agenter hörde av sig efter VM-succén i Seefeld.
Frida Karlsson nobbade allihop och gav jobbet till sin mamma.
I sommar laddar Sveriges nya skidstjärna hemma i Sollefteå för att komma i toppform till nästa säsong.
Frida Karlsson under en pressträff i maj.
Foto: Naina Helén Jåma/TT

I samband med ett par VM-veckor i Seefeld förändrades livet för Frida Karlsson, som fyller 20 i augusti. Tre medaljer (guld, silver och brons) gjorde henne till en stor idrottsprofil. Mamma Mia Karlsson minns hur det var:

– Hennes liv förändrades under två veckor. Då kunde hon inte svara i telefon och allt blev bara knäppt.

Mia Karlsson berättar att bara under VM-perioden var det 20 till 25 agenter som kontaktade familjen och erbjöd sig att få representera Frida Karlsson.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

– Vi bad om att få återkomma när säsongen var slut. Visst är det bra med någon som sköter allt det där, men vi var tvungna att landa och fundera.

Agentvalet

När säsongen var slut behövde Frida Karlsson lösa flera detaljer som skulle skapa förutsättningar för nya framgångar. En fråga blev valet av agent och hanteringen av sponsorer. Frida Karlsson ville själv inte ha in fler personer i sitt liv och då blev det naturligt för Mia Karlsson, som tidigare bland annat varit marknadschef för Modo Hockey, att ta uppdraget.

– Nu är sponsorförfrågningarna på en helt annan nivå. Det är som dag och natt. Men Frida har så hon klarar sig. Samtidigt stoppar Leif och jag många förfrågningar redan innan de kommer till Frida. Hon skulle inte få göra något annat om hon tackade ja till alla erbjudanden, säger Mia Karlsson.

Träningsupplägg

Den viktigaste frågan att lösa inför den kommande säsongen var träningsupplägget. Det bestämdes snabbt att hon skulle jobba kvar med Per Nilsson, sin tränare från gymnasietiden i Sollefteå, samt ha ett samarbete med landslagstränarna Magnus Ingesson och Stefan Thomson. Återigen en lösning som innebär trygghet och igenkänning.

Nu har hon fullt fokus på träningslivet, men det kom upp frågor om Frida Karlssons status när hon i juni uteblev från landslagslägret i Torsby och lämnade följande pressbesked via landslandsledningen:

"Jag känner att jag inte fått den återhämtning jag är van vid så här års."

Nytt hus i Sollefteå

Mia Karlsson ger lugnande besked:

– Ska man prestera måste man vara i balans. Under våren hade det varit otroligt mycket med hela livssituationen för Frida, med bland annat flytt till ett eget hus i Sollefteå (tillsammans med sambon och skidåkaren William Poromaa). Dessutom hade det blivit otroligt mycket träning i samband med det tidigare lägret i Sognefjäll. Allt detta gjorde att hon tyckte det var bättre på sikt att hoppa över lägret i Torsby.

Rätt val, tycker landslagskompisen Charlotte Kalla.

– Hon är ett energiknippe som bidrar till en god stämning i laget. Jag tycker det var klokt av henne, om hon känner sig sliten, att få landa på hemmaplan, säger Kalla.

Läs mer

Sommarkrönika

Tänk att den fortfarande fungerar

”Ner i kartongen ska den inte igen.”

Nyheter

JUST NU: Haveri – flera populära appar har kraschat

Det är just nu störningar med strömningstjänsten Spotifys app, som inte kan öppnas i mobilen utan i stället direkt stängs av. På Twitter skriver Spotify att man undersöker problemet: "Något har gått snett och vi återkommer med information så fort vi kan."

Sport

Här är spelarbetygen efter förlängningsdramat

Elfsborg föll efter chanskavalkad mot IFK Göteborg i svenska cupen.

Herrljunga

Smittspårning pågår – covidsjuk arbetade i hemtjänsten: ”Oerhört nonchalant”

En person som arbetat inom hemtjänsten har bekräftats smittad. ”Det var en medveten handling”

17.45: Elfsborg–IFK Göteborg

Matchguide: Allt inför Elfsborgs cuprysare mot ärkerivalen

✓ Statistik på alla spelare ✓ BT:s tips ✓ Thelin: ”Det är vinna eller försvinna”

Nyheter

Olaglig bebyggelse vid Tolken måste bort

Anlade pirar, dammar och badtunna vid sjön, utan lov.