Annons

Nilsson om Karlssons förbud: "Inte påverkats"

Flera skidåkare påverkas av Frida Karlssons tävlingsförbud på grund av hälsoskäl.
Men Stina Nilsson fokuserar mest på sitt.
Skidor • Publicerad 13 december 2019
Stina Nilsson är tillbaka i världscupsammanhang efter att ha stått över tävlingarna i Lillehammer förra helgen.
Stina Nilsson är tillbaka i världscupsammanhang efter att ha stått över tävlingarna i Lillehammer förra helgen.Foto: Fredrik Sandberg/TT

I måndags meddelade Svenska skidförbundet att Frida Karlsson fått tävlingsförbud tills vidare då 20-åringen inte uppfyller förbundets hälsokrav. Stundande världscuphelg i Davos, med sprint och distanslopp i fri stil, är de första tävlingarna sedan beskedet.

Stina Nilsson, som gör comeback efter att ha stått över tävlingarna i Lillehammer förra helgen, fokuserar mest på sin egen skidåkning.

Annons

– Jag tror inte att man kan säga att det har påverkat oss som en grupp, utan det får du nog fråga var och en om hur alla har påverkats av det. Jag har inte påverkats så mycket av det, mer än att jag givetvis tycker att det är jättetråkigt för henne, säger Stina Nilsson om Frida Karlssons tävlingsförbud.

Den 26-åriga sprintspecialisten är själv inte speciellt orolig över att hon ska ligga i riskzonen gällande förbundets hälsokrav och kontroller.

– Jag personligen känner inte det, säger Nilsson.

Tycker olika

Landslagstränaren Magnus Ingesson vill inte gå in i detalj på hur Frida Karlsson mår eller hur mycket hon kan träna. Han upplever däremot att talangens tävlingsförbud har påverkat gruppen i större utsträckning än vad Nilsson säger.

– Det är klart att det berör. Det är inget roligt besked som kommer. De försöker stötta Frida så gott dem kan. Samtidigt ska de fortsätta att fokusera på det dem ska göra och tävla, säger Ingesson.

Norska storstjärnan Therese Johaug påverkas av att svenskan inte är på plats i Davos. Johaugs lagkamrat Ingvild Flugstad Østberg har sedan tidigare fått startförbud, just på grund av hälsoskäl.

– Jag tycker att det är väldigt synd att de inte är här. Samtidigt går hälsan först och det är väldigt viktigt att man tar tillvara på den. Seger i världscupen, VM eller OS spelar ingen roll i jämförelse med hälsan, säger Therese Johaug till SVT.

Julmarknad och ost

Både Stina Nilsson och Magnus Ingesson hoppas på svenska pallplaceringar under helgen i Schweiz. Nilsson vet själv inte var hon står formmässigt efter knappt två veckor utan tävlingar (senaste var minitouren i Ruka i världscuppremiären).

Inför helgen i Davos har hon bland annat laddat upp med att gå på julmarknad i Östersund.

TT: Vad köpte du?

– Det finns ganska mycket lokala hantverkare, så jag köpte lite lokala inredningsgrejer, ostar, och sånt, säger Stina Nilsson.

David Hjorter/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons