unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

NHL-stjärnans kollaps chockade SHL-profilerna

I dag profilerade spelare i SHL – tidigare lagkamrater med NHL-stjärnan Jay Bouwmeester.
Djurgårdens Jason Garrison, 35, och Växjös Roman Horák, 28, blev båda illa berörda av St Louis-spelarens otäcka kollaps i veckan.
St Louis-backen Jay Bouwmeester har tidigare spelat tillsammans med både Djurgårdens Jason Garrison och Växjös Roman Horák i NHL.
St Louis-backen Jay Bouwmeester har tidigare spelat tillsammans med både Djurgårdens Jason Garrison och Växjös Roman Horák i NHL.
Foto: Jack Dempsey

Tolv minuter in i den första perioden i matchen mot Anaheim i tisdags kollapsade St Louis veteran Jay Bouwmeester i avbytarbåset.

Inför skräckslagna åskådare, spelare och ledare föll 36-åringen ihop. Sjukvårdare lyckades få liv i honom igen med hjälp av en defibrillator.

I efterhand har St Louis kommit med lugnande besked om Bouwmeester. Hans tillstånd uppges vara stabilt – men kanadensaren hann icke desto mindre sprida chockvågor över en hel ishockeyvärld. Ända till andra sidan Atlanten där flera av hans tidigare lagkamrater spelar.

"Läskigt"

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

En av dem: Djurgårdens Jason Garrison som spelade med Bouwmeester när han debuterade i NHL för Florida Panthers säsongen 2008–2009.

– Vi stod inte varandra jättenära men jag har självklart hört nyheterna. Hela hockeyvärlden önskar honom det bästa nu, helt klart. Det var läskigt, säger Garrison och fortsätter:

– När jag kom till NHL var han, och är fortfarande, en väldigt bra försvarsspelare. Han var yngre då men spelade väldigt regelbundet. Han var den typen som kunde spela 30 minuter per match utan att ta ut sig. När du ser det hända honom så inser man att det kan drabba vem som helst.

TT: Hur reagerade du på nyheten?

– Jag blev helt chockad när jag hörde om det. Jag följde det via ett amerikanskt sportprogram och satt klistrad framför tv:n. Man vill aldrig se det hända någon.

Växjös tjeckiske poängkung Roman Horák var lagkompis med Bouwmeester i Calgary Flames 2011–2013 och kunde knappt tro det var sant när han hörde om den otäcka händelsen i Honda Center.

– Det var helt galet. Chockartat, säger Horák.

"Spelar väldigt mycket"

Precis som Jason Garrison minns han sin förre lagkamrat som en maskin som nästan tänjde på gränserna för hur mycket istid en spelare kan få.

– När jag var i Calgary för nio-tio år sedan så spelade han nästan alltid runt 28–30 minuter. Han spelar väldigt mycket. Jag vet inte exakt vad som hände, men det var ju något med hjärtat. Kanske blev det för mycket för honom.

Horák fortsätter:

– Vi spelade tillsammans under mitt första år i NHL. Han är en riktigt bra kille, en av ledarna som alltid var snäll mot mig. Att se honom på det sättet var verkligen tufft.

– Jag önskar honom en snabb återhämtning och hoppas han kan komma tillbaka ut på isen.

Jay Bouwmeester är tills vidare uppskriven på St Louis skadelista. Enligt CNN har han genomgått en operation vid ett sjukhus i Kalifornien där en implanterbar defibrillator (ICD) satts in.

Läs mer

Sex skottlossningar på tre månader: ”Fullständigt hänsynslöst”

Borås

Sex skottlossningar på tre månader: ”Fullständigt hänsynslöst”

Polisen: ”Spänningarna mellan olika kriminella grupper har ökat den senaste tiden”

Medan du sov: Här är nattens händelser

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser

Skadad man kom till SÄS i Borås. Fyra stöldmisstänkta män gripna i Marks kommun.

Arkivbild.

Nyheter

Borås: Man misshandlades med tillhygge – vill inte anmäla

En man i 30-årsåldern ska ha blivit misshandlad under natten till fredagen.

TV: Studenterna sover utomhus – ”En ögonöppnare”

Borås

TV: Studenterna sover utomhus – ”En ögonöppnare”

Professorn: ”Det är en del av examinationen”

Bilden är en arkivbild och har ingenting med händelsen att göra.

Borås

Brott: Försökte släppa ut grannens kor efter långdragen fejd – "Tror sig vara en djurvän”

Polisen har flera gånger tidigare kallats till adressen.

Misstänkt mordförsök: Skott gick in genom fönster i bostadshus

Borås

Misstänkt mordförsök: Skott gick in genom fönster i bostadshus

Uppgifter till BT: Han bor i beskjutna huset ✓ Mopeder sågs lämna platsen