Annons

NHL ger inte upp: Redo när vi får grönt ljus

NHL har inga planer på att ge upp säsongen 2019-20.
I en intervju i tv-kanalen NBCSN öppnar NHL-kommissionären Gary Bettman för spel ända in i juli-augusti.
Ishockey • Publicerad 7 april 2020
Gary Bettman hoppas fortfarande på att NHL-säsongen ska kunna slutföras. Arkivbild.
Gary Bettman hoppas fortfarande på att NHL-säsongen ska kunna slutföras. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Medan alla ligor i resten av hockeyvärlden har stängt och gått på semester – de flesta utan att säsongen blev färdigspelad – vill NHL fortfarande spela.

Trots att coronakrisen inte ser ut att vara över inom överskådlig framtid.

Annons

– Vi vill vara redo att köra så fort vi får grönt ljus och det gröna ljuset kommer kanske inte att vara kristallklart. Det kommer kanske att finnas platser i vårt land där vi inte kan spela och andra där vi kan göra det.

– Det mesta handlar om hur mycket tid vi kommer att ha, för det kommer ju en nästa säsong att fokusera på också, och naturligtvis hälsotillståndet i landet och för landet, vilket inkluderar både USA och Kanada, säger Bettman.

NHL pausades den 12 mars och Bettman säger att han hoppas veta mer i slutet av april.

Det har kommit uppgifter att NHL kan tänka sig att förlägga matcher i en och samma stad eller stat. Bettman säger också att säsongen kan förlängas ända in i juli och augusti eftersom NBC – som har tv-rättigheterna i USA – har tomt på sport då sedan OS flyttats ett år framåt i tiden.

Några problem med att ha is i arenorna mitt i sommaren finns inte.

– Vi har moderna arenor och vi spelar på ställen som Florida, södra Kalifornien, Arizona, Las Vegas och Dallas. Vi kan göra is under vilka förutsättningar som helst för att arenorna och våra ismakare är så bra, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons