Annons

Netflix gör tv-serie om Spotify

Berättelsen om Spotify blir tv-serie.
Bakom dramatiseringen ligger Netflix och regissören Per-Olav Sørensen. Just nu arbetar de med att få fram ett manus, delvis baserat på boken ”Spotify inifrån”.
Tv • Publicerad 11 december 2019
När Netflix gör en tv-serie om strömningsjätten Spotify kommer stort fokus att ligga på entreprenörerna bakom satsningen, Daniel Ek och dennes partner. Arkivbild.
När Netflix gör en tv-serie om strömningsjätten Spotify kommer stort fokus att ligga på entreprenörerna bakom satsningen, Daniel Ek och dennes partner. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Producenten Tesha Crawford och regissören Per-Olav Sørensen är klara för Netflix storsatsning på en tv-serie om Spotify. Pressbild.
Producenten Tesha Crawford och regissören Per-Olav Sørensen är klara för Netflix storsatsning på en tv-serie om Spotify. Pressbild.Foto: Paulina Cervenka
I en ny tv-serie berättar Netflix historien bakom Spotifys framgångssaga. Arkivbild.
I en ny tv-serie berättar Netflix historien bakom Spotifys framgångssaga. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

– Det är en historia som har så många bottnar – det är en David mot Goliat-story, som förändrade vårt sätt att konsumera musik och som ändrade våra vardagsrum. Det finns inga skivor eller cd-skivor där längre, säger Sørensen till TT.

Han var senast aktuell med regin av tv-serien ”Störst av allt” och har nu regisserat den romantiska komediserien ”Home for Christmas”, som premiärsändes på Netflix den 5 december.

Annons

– Netflix skickade boken ”Spotify inifrån” till mig, jag läste den och sade ja direkt. Det handlar om så stora och omvälvande saker, samtidigt som det är en mycket personlig berättelse, berättar han.

Ingen kontakt med Ek

Företaget har ännu inte varit i kontakt med Spotify-grundaren Daniel Ek för att berätta om planerna. Sørensen säger att man kommer att söka kontakt, men att det inte är nödvändigt i och med att boken är så fullödig.

Tesha Crawford, som är ansvarig för utvecklingen av originalserier för Netflix i norra Europa, säger till TT:

– Vi är öppna för samarbete, men hur det än blir kommer vi att ha respekt för vårt ämne.

Eftersom manusarbetet i princip börjar nu har man ännu inte börjat diskutera skådespelare.

– Vi måste först hitta en väg in i storyn, och det kommer att ta tid. Vi måste veta hur storyn luktar innan vi kan ta tag i rollbesättningen, säger Per-Olav Sørensen.

Dyrt köpa rättigheter

En tv-serie om Spotify måste med nödvändighet innehålla mycket musik, och det är dyrt att köpa rättigheterna till originalmusik.

– Jag vet inte hur stor vår budget blir, men det första jag sade var att musik måste vara en viktig del av den här berättelsen, konstaterar Per-Olav Sørensen.

Något officiellt startdatum för inspelningen finns ännu inte.

– Det bestäms efter hur det går med det kreativa. Vi har ingen slot som vi måste fylla. Vi kan börja fort eller det kan gå långsammare, säger Tesha Crawford.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons