Annons

"När lammen tystnar"-uppföljare blir tv-serie

Tv • Publicerad 12 januari 2020
Rollfiguren Clarice Sterling får en egen tv-serie. Pressbild.
Rollfiguren Clarice Sterling får en egen tv-serie. Pressbild.Foto: Orion Pictures

Amerikanska tv-kanalen CBS har beställt en uppföljare i tv-serieform till filmen "När lammen tystnar". Huvudperson är FBI-agenten Clarice Starling, som spelades av Jodie Foster i filmen från 1991. Enligt The Wrap så ska tv-serien ta vid 1993 och handla om hur rollfiguren bor och arbetar i Washington DC med att försöka få fast mördare och avslöja sexuella övergrepp.

"Efter mer än 20 års tystnad har vi äran att ge röst åt en av Amerikas mest älskade hjältar – Clarice Starling. Hennes mod och komplexa personlighet har alltid banat väg, även om hennes personliga berättelse har varit höljd i dunkel", säger producenterna Alex Kurtzman och Jenny Lumet i ett uttalande.

"När lammen tystnar" bygger på en roman av Thomas Harris och belönades med fem Oscar, bland annat för bästa film och bästa kvinnliga och manliga skådespelare, till Jodie Foster och Anthony Hopkins, som spelade mördaren Hannibal Lecter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons