Annons

Molly Sandén kliver in i glasburen

Lyssnarna kommer att få uppleva en ofiltrerad version av Molly Sandén i Musikhjälpens glasbur.
Musik • Publicerad 11 december 2017
Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström programleder Musikhjälpen 2017.
Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström programleder Musikhjälpen 2017.Foto: Foto: Mikael Grönberg/Sveriges Radio

Musikhjälpens i Sveriges Radio och SVT:s glasbur har i år ställts upp i Umeå, där Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström programleder till den 17 december.

Molly Sandén säger att hon inte har kunnat förbereda sig särskilt mycket, då det är meningen att de ska överraskas under programmets gång. Hon förväntar sig stor emotionell turbulens: glädje över människors engagemang, och sorg över de berättelser årets tema ”Barn är inte till salu”, för med sig.

Svårt ämne

Annons

Musikhjälpen fokuserar i år på barnsexhandeln, där pengarna går till Radiohjälpen.

– Att säga barn och sex i samma mening tar emot jättemycket. Det är någonting som stänger av i en för att det är för svårt, jobbigt och tabubelagt. Jag har försökt att öva på att säga orden så att jag inte stakar mig eller låter som en robot. För det är så känsligt, men det är också därför det är så viktigt, säger Molly Sandén.

För henne har Musikhjälpen tidigare varit ett sällskap i ensamma hotellrum under turnéer. När hon fick frågan om att programleda tvekade hon aldrig.

– Folk ska få lära känna mig, så att det jag vill få fram ska få något slags tyngd. Man ska skapa ett förtroende, säger Molly Sandén.

Läskigt men intressant

Hon medger att det är lite läskigt – men också intressant – att visa upp andra, mer personliga sidor för publiken.

– Man har under åren övat upp någon proffsknapp, att "nu ska jag vara artisten Molly som ska svara bra på den här frågan". Men när man sänder dygnet runt kommer lyssnarna att få med mig i alla stadier. Jag kommer säkert att vara trött, glad och irriterad. Det kommer att bli hela spektrat.

Sandén är inte orolig för att hennes diabetes ska ställa till problem, trots att programledarna bara äter flytande föda under veckan.

– Jag tänker överlag att jag inte ska gömma den. Jag ser fram emot att få ta en spruta i direktsändning och visa hur det faktiskt ser ut.

Gustav Sjöholm/TT /TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons