Modo tog viktig seger i toppstriden

Ishockey • Publicerad 8 februari 2020
Modo fick jubla borta mot Karlskrona. Arkivbild.
Modo fick jubla borta mot Karlskrona. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Två raka förluster fick räcka. Modo bortaslog Karlskrona med 3–1 och befäste sin andraplats i den hockeyallsvenska tabellen.

Efter två nollpoängare i rad, den senaste hemma mot Södertälje med 2–5 i onsdags, kopplade västernorrlänningarna greppet direkt hemma mot KHK och gick ifrån till 2–0 efter knappt sju minuter i första perioden.

Hemmalaget reducerade sedan till 1–2 i början av andra innan Modos poängkung Jonathan Johnson satte 3–1 i powerplay i samma period – hans 23:e fullträff och 61:a poäng totalt för säsongen.

Därmed tog Modo en viktig seger i jakten på serieledande Björklöven. Det skiljer nio poäng mellan lagen efter 44 matcher, och ner till trean Karlskoga har Modo ytterligare nio.

Mora slog tredjejumbon Almtuna med 2–0.