GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Misstänktes vara på väg till Syrien – greps

Uzbekistan • Publicerad 19 februari 2020
En uzbekisk polisbil. Arkivbild.
En uzbekisk polisbil. Arkivbild.
Foto: AP/TT

Polisen i Uzbekistan har gripit 21 personer med misstänkta kopplingar till en militant islamistisk extremistgrupp i krigets Syrien.

Männen står under "ideologiskt inflytande" från en uzbek som varit medlem av Katibat al-Tawhid wal-Jihad som främst består av centralasiater, enligt polisen. De gripna anklagas för att planera att finansiera gruppen och bli medlem i den.

Sunniextremistiska Islamiska statens tidigare framgångar fick tusentals människor från i huvudsak muslimska delar av det tidigare Sovjetunionen att ansluta sig till islamistiska grupper i Syrien och Irak.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer