Annons

Anhållen man släppt efter krasch i idrottshall

Den man i 30-årsåldern som misstänks för mordförsök sedan han kraschade sin bil genom väggen till en idrottshall i Märsta har släppts av åklagare.
Polisen är i övrigt förtegen.
Brott • Publicerad 2 december 2019
En man i 30-årsåldern som suttit anhållen skäligen misstänkt för mordförsök har släppts eftersom misstankarna har försvagats, meddelar Åklagarmyndigheten. Arkivbild.
En man i 30-årsåldern som suttit anhållen skäligen misstänkt för mordförsök har släppts eftersom misstankarna har försvagats, meddelar Åklagarmyndigheten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Misstankarna mot mannen har försvagats, uppger Åklagarmyndigheten.

"Misstankarna mot personen kvarstår, men de har försvagats och det finns därför inte längre skäl för frihetsberövande", säger kammaråklagare Jenny Karlsson som leder förundersökningen i ett pressmeddelande.

Annons

Brottet, som inträffade i lördags kväll, rubricerades till en början som grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Men på söndagen lades även misstanken om mordförsök till, efter att uppgifter framkommit under polisens utredningsarbete. Varken polis eller åklagare kan dock gå in på vilka uppgifter det handlar om.

Polisen har dementerat att det finns terrormisstankar mot mannen, och Säkerhetspolisen uppger att myndigheten inte är inkopplad i ärendet. Åklagarmyndigheten bekräftade på måndagseftermiddagen att det inte finns några terrormisstankar mot mannen.

– För närvarande finns det inga sådana misstankar, säger Åklagarmyndighetens kommunikationsdirektör Karin Rosander.

Mannen körde in bilen genom idrottshallens vägg mitt under en pågående handbollsmatch i ungdoms-SM på lördagskvällen. Spelare, ledare och publik flydde bort från spelplanen och ingen person skadades.

Mannen greps, misstänkt för bland annat grovt rattfylleri. Han släpptes senare fri men greps åter på söndagskvällen och anhölls därefter som skäligen misstänkt för mordförsök, den lägre misstankegraden.

Erik Paulsson Rönnbäck/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons