Annons

Miljoner gick fel – Lund får inte pengar åter

Brott • Publicerad 3 december 2019
Handläggare vid Lunds kommun hade svårt att skilja på bankkonto- och postgironummer och 3,7 miljoner kronor betalades felaktigt ut till ett företag i Stockholm – som vägrar betala tillbaka. Arkivbild.
Handläggare vid Lunds kommun hade svårt att skilja på bankkonto- och postgironummer och 3,7 miljoner kronor betalades felaktigt ut till ett företag i Stockholm – som vägrar betala tillbaka. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

I oktober blandade handläggare vid Lunds kommun vid tre tillfällen ihop bankgironummer med postgironummer vid betalningar och pengarna hamnade felaktigt hos ett företag i nordvästra Stockholm. Totalt fördes 3,7 miljoner kronor över – och företaget vägrar att betala tillbaka, skriver Sydsvenskan.

Företagets vd har sagt till kommunen att det inte gått att se på kontoutdraget vem som betalat och anfört olika skäl till varför återbetalning inte är möjlig.

Annons

Men den 15 november hotade Lunds kommunjurist Gunnar Jönsson företaget med stämning om inte återbetalning gjorts senast den 9 december.

Då erbjöd plötsligt företaget att dess företrädare kan resa till Lund för ett möte med målet att nå en uppgörelse i godo.

Men även detta är Jönsson avog till, och han klargör vad som händer om inte pengarna är tillbaka senast den 9 december.

– Då kommer vi att lämna in en stämningsansökan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons