Annons

McIlroy avstår Saudiarabien: Moralisk aspekt

Golf • Publicerad 10 december 2019
Rory McIlroy. Arkivbild.
Rory McIlroy. Arkivbild.Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Phil Mickelson kritiserades för att ha tackat ja till att spela golf i Saudiarabien i januari.

En golfstjärna som tackar nej till många miljoner i Europatourtävlingen är Rory McIlroy. Nordirländaren säger att tävlingen inte passar in i hans spelschema, men medger att även annat påverkat hans beslut.

Annons

– Visst finns det en moralisk aspekt på det också. Det är många länder som vi spelar i som det finns skäl att avstå från att åka till, säger han.

Människorättsorganisationer kritiserar Saudiarabien hårt i flera hänseenden och även i årets tävling fick golfstjärnorna skarp kritik för att de åkte dit och spelade. Henrik Stenson var en av dem som var med då, och han återvänder även i januari.

Tiger Woods har tackat nej, men försvarar dem som åker dit.

"Jag förstår politiken bakom kritiken, men golfen kan hjälpa till och se till att golfen i den regionen växer", skriver han på Twitter, enligt USA Today.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons