Mark Sampson anklagad för rasism – igen

Fotboll Artikeln publicerades
Mark Sampson anklagas ännu en gång för rasism, men nu står förbundet bakom anklagelserna. Arkivbild.
Foto: Joel Auerbach
Mark Sampson anklagas ännu en gång för rasism, men nu står förbundet bakom anklagelserna. Arkivbild.

Fotbollstränaren Mark Sampson är i blåsväder.

Den förre förbundskaptenen för Englands damlandslag anklagas för rasism ännu en gång. Nu är det hans eget förbund, som säger ifrån.

Mark Sampson, tillfällig tränare i engelska fjärdeligaklubben Stevenage sedan september och tidigare förbundskapten för Englands damlandslag, anklagades under onsdagen av Engelska fotbollsförbundet för rasistiska uttalanden han gjort om en spelare i en diskussion om övergångar.

Förbundet menar att Sampson brutit mot reglerna på ett allvarligt sätt och har gett honom drygt två veckor på sig att bemöta anklagelserna.

Steveange undersökte Sampson internt redan i september på grund av liknande anklagelser, men kom fram till att det inte fanns någon grund bakom dem.

2017 sparkades Sampson från rollen som förbundskapten på grund av "olämpligt och oacceptabelt beteende" när han var tränare vid Bristol Academy i damernas superliga.

Han har också pekats ut för mobbning och rasism av Chelseas Eniola Aluko och Drew Spence, utan att förbundet kunde hitta några felaktigheter. Men trots att Mark Sampson uppnådde en ekonomisk överenskommelse med förbundet i samband med att han lämnade sin roll, bad han spelarna om ursäkt efteråt.

2014 ska de första misstankarna ha riktats mot tränaren.