Annons

Marit Kapla och Vigdis Hjorth till Littfest

Litteratur • Publicerad 3 december 2019
Marit Kapla är ett av namnen på nästa års Littfest i Umeå. Journalisten och författaren tilldelas årets Augustpris för romanen "Osebol". Arkivbild.
Marit Kapla är ett av namnen på nästa års Littfest i Umeå. Journalisten och författaren tilldelas årets Augustpris för romanen "Osebol". Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT
Norska författaren Vigdis Hjorth kommer till nästa års upplaga av Littfest i Umeå. Arkivbild.
Norska författaren Vigdis Hjorth kommer till nästa års upplaga av Littfest i Umeå. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Den internationella litteraturfestivalen Littfest i Umeå presenterar sina första namn – bland dem syns författarna Marit Kapla och Vigdis Hjorth.

Marit Kapla tilldelades nyligen årets Augustpris för romanen "Osebol". På festivalen kommer hon tillsammans med poeten David Vikgren och författaren Mirja Unge att diskutera skildringar av glesbygden i ett samtal som leds av poeten Davyd Väyrynen.

Annons

Norska Vigdis Hjorth är aktuell med romanen "Lärarinnans sång", som släpps på svenska nästa år. Hon medverkar på festivalen i ett samtal med författaren och kulturskribenten Åsa Linderborg.

Till Littfest kommer också sångerskan och låtskrivaren Annika Norlin, som nästa år debuterar skönlitterärt med novellsamlingen "Jag ser allt du gör".

Andra som medverkar är Mathias Leclér, mer känd under sitt Instagram-alias Villfarelser, och Lisen Haglund, mer bekant som Nattskiftet. Båda har tagit steget till bokformatet och möts på festivalen i ett samtal med litteraturkritikern Yukiko Duke.

Nästa års Littfest äger rum den 12–14 mars. Biljetterna släpps den 9 december.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons