Annons

Okänd man överföll kvinna med tillhygge

Brott • Publicerad 6 maj 2019
Det förefaller ha varit ett helt oprovocerat överfall, säger Tommy Lindh vid polisens ledningscentral. Arkivbild.
Det förefaller ha varit ett helt oprovocerat överfall, säger Tommy Lindh vid polisens ledningscentral. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna attackerades med ett tillhygge av en man i ett villaområde på Hammarö i Värmland på måndagsmorgonen. Kvinnan kunde ta sig till en förskola i närheten som larmade ambulans och polis. Hennes tillstånd är inte allvarligt men hon är upprörd av händelsen.

Det var en för kvinnan okänd man som helt oprovocerat överföll henne. En hypotes polisen arbetar efter är att det handlar om ett hatbrott.

Annons

– Det stämmer att han ska ha sagt fula saker till henne med anspelning på hennes ursprung, säger Tommy Lindh vid polisens ledningscentral.

Polisen har förhört kvinnan som har kunnat ge ett signalement och mer detaljerade uppgifter om exakt var attacken skedde. Överfallet skedde vid halv sju på morgonen. Fler förhör, med hjälp av tolk, kommer att hållas. Polisen är intresserad av alla eventuella vittnesuppgifter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons