Malmö tog ner Djurgården på jorden

Åtta raka segrar fick räcka för Djurgården.
Malmö vann med hela 5–1 mot SHL:s formstarkaste lag – och fick se nyförvärvet Adam Brodecki göra sitt första mål för Skåneklubben.
Ishockey • Publicerad 15 februari 2020
Adam Brodecki gjorde sitt första mål i Malmötröjan när Djurgården besegrades på hemmais.Foto: Anders Bjurö/TT

Djurgården må ha bjudit på kvällens konstnummer i Malmö arena – men när slutsignalen ljöd var det ändå hemmalaget som fick jubla.

Redhawks satte därmed stopp för stockholmarnas segersvit som stannade på åtta raka matcher.

Djurgården inledde dock starkast och fick utdelning 9.29 in i matchen när Michael Haga tog emot en passning från Simon Johansson med skridskon. Pucken flög sedan upp i en båge framför norrmannen som på volley slog pucken över målvakten Oscar Alsenfelt och in i nätmaskorna.

Videogranskningen visade ingen hög klubba och bortalagets ledningsmål var ett faktum.

Backade upp orden

Det dröjde dock inte länge innan Malmö kom igen. Fem minuter senare var det kvitterat, detta genom Fredrik Händemark som slog till med karriärens första mål mot Djurgården.

– Vi sade förut att det får bli ändring på det i kväll och jag backade upp mina ord den här gången, sade Händemark till C More i pausintervjun.

Efterlängtat var det även när Adam Brodecki, nyförvärv från Brynäs, i den andra perioden fick göra sitt första mål för Malmö efter två poänglösa matcher mot Leksand och Oskarshamn.

– Det är skönt att få det överstökat, framför allt när man får mycket förtroende. Då vill man in och leverera, sade han om sin fullträff till 2–1.

Rann iväg

Målet? Det var en riktig bjudning från Djurgårdens Jesper Pettersson som serverade Brodecki ett friläge efter en klassisk "indianare" i egen zon.

– Jag blev lite chockad att "Jeppe" lade den där på mitt blad. Det var bara att trycka dit den, sade Brodecki.

När sedan Johan Olofsson ökade på till 3–1 för Malmö var det rejäl uppförsbacke för Djurgården – och när Carl Persson smällde in 4–1 i tredje perioden var matchen avgjord.

Malmö vann till slut med 5–1 efter att Axel Wemmenborn gjort mål i tom kasse. Segern förändrar dock inte tabelläget för laget som är kvar på nionde plats.

Samtidigt vann Skellefteå med 4–2 mot Örebro på bortais, passerade därmed sin motståndare i tabellen och gick upp på en sjätteplats.

Bortaseger blev det även för åttan HV71 som höll undan mot Linköping, tredje sist, och vann med 3–2.

I lördagens sista match hemmabesegrade Färjestad Brynäs med 5–2 efter att ha avgjort en tät uppgörelse med två mål i öppen kasse i slutet.

Tack vare trepoängaren går laget från Karlstad om Rögle som ny tvåa i SHL.