Annons

Majorflytten hyllas av McIlroy: Behöver det

Att US Masters flyttats till i november hyllas av golfstjärnan Rory McIlroy.
Golf • Publicerad 14 april 2020
Rory McIlroy. Arkivbild.
Rory McIlroy. Arkivbild.Foto: Lynne Sladky/AP/TT

En seger i majortävlingen på Augusta National är vad som saknas för nordirländarens grand slam.

Så när nu årets första major, som skulle ha spelats i förra veckan, flyttats till i november får McIlroy en annan känsla för tävlingen.

Annons

– Det är alltid så mycket förväntningar inför Augusta, den första stora tävlingen på året. Det är så mycket hajp, säger McIlroy i en livechat.

– Men i år har förhoppningsvis två andra majors och Ryder Cup redan spelats. Folk är inne i rutinerna och i sitt flow lite mer. Personligen, kanske själviskt, är det vad jag behöver för att få den där kavajen.

Han har som bäst varit fyra i US Masters, det var 2015. Han vann US Open 2011, de amerikanska PGA-mästerskapen 2012 och 2014 och British Open 2014.

Årets majortävlingar i golf har flyttats eller ställts in på grund av coronaviruset. British Open ställs in helt, US Open och PGA-mästerskapen är flyttade till augusti respektive september. Och US Masters spelas i november.

Allt golfspel på de stora tourerna har stoppats på grund av coronapandemin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons