Lundqvist utbytt: "Lyckades inte städa upp"

Hundraprocentig i lördags, två dagar senare släppte Henrik Lundqvist in fyra mål på 15 skott och blev utbytt.
Ishockey • Publicerad 4 februari 2020
New York Rangers Henrik Lundqvist blev utbytt mot Dallas.
New York Rangers Henrik Lundqvist blev utbytt mot Dallas.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

New York Rangers förlorade NHL-matchen mot Dallas med 3–5. Det stod 2–4 efter andra perioden och då byttes Lundqvist ut.

– Jag tyckte vi spelade bra i första perioden, men begick några misstag och tyvärr lyckades jag inte städa upp efter dem, säger Lundqvist.

– Efter att de gjort sitt tredje kom vi av oss och släppte till många två-mot-en-chanser och fjärde målet… ja, han (Blake Comeau) slog mig helt enkelt. Det blev en svår match att spela.

Ersättaren Alexandar Georgiev släppte in ett av sex skott under tredje perioden.

I lördags var det desto roligare för Lundqvist som borta mot Detroit räddade alla 33 skotten då Rangers vann med 1–0. Det var 37-åringens första match på tre veckor.

Dallas John Klingberg och Mattias Janmark svarade för varsin assist i bortamatchen mot New York Rangers.

– Vi sög musten ur dem, säger Klingmark till Aftonbladet.