Lundqvist: "En extrem situation"

Ishockey Artikeln publicerades
New York Rangers-målvakten Henrik Lundqvist. Arkivbild.
Foto: Frank Franklin II/AP/TT
New York Rangers-målvakten Henrik Lundqvist. Arkivbild.

Kungen av New York, Rangers-målvakten Henrik Lundqvist, är på väg att tappa kronan för gott.

Och förnekar inte att det är en tuff situation och att det förs diskussioner om framtiden.

Problemet för 38-åringen är att Rangers har tre målvakter och att den ryska talangen Igor Sjestiorkin har storspelat. Först sades det att de tre (även Aleksandr Georgijev) skulle rotera, men nu har lagledningen beslutat att Sjestiorkin är förstemålvakt.

Lundqvist har spelat 28 matcher den här säsongen, och bara fyra efter nyår. Han säger att han försöker hålla fokus på träningarna, men medger att det är tufft mentalt att inte få spela.

– Jo, men det är klart. Förutom kanske något år i Frölunda när jag tog mig upp i a-laget, så har jag varit förstamålvakt hela min karriär. Det är en viss roll, det är en viss approach när du går ut och spelar. Du vet att du spelar, säger Lundqvist till Expressen.

"Extrem situation"

– Framför allt de sista två månaderna har varit väldigt annorlunda. Det var ju en förändring redan förra året när vi skulle börja spela mer yngre och ha en annan rotation än vad det varit de andra 13 åren. Men ligan går mot det hållet, man spelar mindre. Nu blir det ju en extrem situation, i och med att vi är tre.

Lundqvist säger till tidningen att han pratar med general managern Jeff Gorton och svarar "inga kommentarer" på frågan om de diskuterar att han ska släppa på klausulen om att inte bli trejdad.

Svarar svävande

Det ryktas om att Colorado, som har målvakten Philipp Grubauer skadad, är intresserat av en rutinerad målvakt inför Stanley Cup-slutspelet.

Lundqvist svarar svävande på frågan om han skulle vara intresserad av en flytt:

– Vi har diskussioner internt. Det är där vi håller dem. Vi får se vad som händer.