GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lotten Collin får Nils Horner-priset

Kultur • Publicerad 17 februari 2020
Lotten Collin intervjuar en kvinna som arbetar i den stora snittblomsindustrin i Ecuador. Pressbild.
Lotten Collin intervjuar en kvinna som arbetar i den stora snittblomsindustrin i Ecuador. Pressbild.Foto: Sveriges Radio/TT

Journalisten Lotten Collin, som är Sveriges Radios korrespondent i Latinamerika, tilldelas Nils Horner-priset för god utrikesjournalistik.

"För att hon i ständig rörelse och med starkt engagemang skildrar politiska omvälvningar, klimateffekter och vardagsliv på en dynamisk kontinent", lyder motiveringen.

Priset på 25 000 kronor delas ut den 5 maj under ett seminarium på journalistutbildningen på Göteborgs universitet, JMG. Collin ska också föreläsa på Bäckängsgymnasiet i Borås, Nils Horners gamla skola.

Nils Horner-priset instiftades av Borås Tidning 2015 till minne av SR-journalisten Nils Horner, som sköts till döds i Kabul året innan när han bevakade presidentvalet i Afghanistan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.