Annons

Lotta Engberg klar för roll i "Grease"

I höst har "Grease" premiär på Nöjesteatern i Malmö.
Lotta Engberg spelar rektorn Lynch i musikalen.
Nöje • Publicerad 8 maj 2019
Lotta Engberg spelar rektorn Lynch när "Grease" sätts upp på Nöjesteatern i Malmö.
Lotta Engberg spelar rektorn Lynch när "Grease" sätts upp på Nöjesteatern i Malmö.Foto: JESSICA GOW / TT

När Lotta Engberg kliver in i rektorsrollen i höst så blir det den första rollen i en musikal på många år för artisten. Hon har haft en roll i en musikal tidigare, då hon för 20 år sedan spelade Grace Farrell i musikalen "Annie".

– Det känns spännande att göra musikal igen, man kan säga att jag är en "omnybörjare". Jag har fått förfrågan massor med gånger men jag har alltid sagt nej. Men nu när jag fick frågan om att göra "Grease" kände jag att jag inte kunde tacka nej. "Grease" är den roligaste musikalen av alla och den har massor av bra musik, säger Lotta Engberg.

"Leva ut drömmen"

Annons

Själv var hon i tonåren när filmen hade premiär.

– Jag tror att jag var 16 år när jag såg den på bio. Jag köpte skivan och minns hur jag dansade till musiken i storasyrrans lägenhet. Då var jag Sandy, men nu är jag rektor Lynch, säger Lotta Engberg.

– Jag har redan gett upp tanken på att spela Sandy på grund av min ålder, men nu kommer jag ändå att få leva ut drömmen om att spela i "Grease". Min roll är en lite äldre rektor som kan vara både barsk och charmig. Det tror jag kommer att passa mig bra.

"Otroligt roligt"

Repetitionerna börjar under sommaren, men Lotta Engberg ansluter först i september. Därmed krockar inte repetitionerna inför musikalen med Lotta på Liseberg, som genomförs som vanligt i sommar.

Ensemblen består av flera välkända ansikten för Lotta Engberg. Anton Hagman har rollen som Danny och Caroline Johansson Kuhmunen spelar Sandy.

– Anton har varit på Liseberg och sjungit och Caroline känner jag lite privat. Det kommer att bli otroligt roligt att göra musikalen med dem och med resten av ensemblen, säger Lotta Engberg.

Jenny Rydberg/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons