Annons

LO får rätt driva pensionsfrågor i lönerörelse

Avtalsrörelse • Publicerad 6 december 2019
LO, här med ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, får rätt i tvist och får driva pensionsfrågor i lönerörelse. Arkivbild.
LO, här med ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, får rätt i tvist och får driva pensionsfrågor i lönerörelse. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

LO fick rätt. Facket får driva kraven om bättre försäkringslösningar i kommande avtalsrörelse, bland annat kravet på ytterligare avsättningar till tjänstepensionen.

Sedan Svenskt Näringsliv invände mot LO:s rätt att driva kraven i den nu inledda lönerörelsen, utan att först säga upp själva avtalen, hamnade tvisten i Skiljenämnden för arbetsmarknadsförsäkringar. Den juridiska tvisten handlar om LO:s uppsägning av förhandlingsordningen är giltig. Skiljenämnden går nu på LO:s linje, skriver Arbetet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons