1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Liverpool fem segrar från ligatiteln: Galet

Sjutton raka ligasegrar.
Nu behöver Liverpool bara vinna fem matcher till för att bli engelska mästare för första gången sedan 1990.
Liverpool tog sin 17:e raka ligaseger borta mot Norwich.
Foto: Frank Augstein/AP/TT

Inget har kunnat stoppa Liverpool i Premier League-fotbollen den här säsongen. Segern borta mot Norwich satt förvisso långt inne, Sadio Mané avgjorde först med tolv minuter kvar, men innebar bara ännu en trepoängare på det redan välfyllda segerkontot.

Avståndet ner till tvåan Manchester City är nu 25 poäng.

– Det är så galet att jag knappt kan förstå det. Jag är inte tillräckligt smart. Jag har inte varit med om det förut. Det är enastående, säger Jürgen Klopp till Sky Sports.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Kan slå flera rekord

Det ska tilläggas att City har en match mindre spelad, men även om Pep Guardiolas manskap går rent har Liverpool allt i egna händer. Segern mot Norwich – den 25:e på 26 ligamatcher – innebär att "The Reds" kan säkra ligatiteln hemma mot Crystal Palace den 21 mars – i omgång 31.

Redan i nästa match mot West Ham kan Liverpool tangera Manchester Citys rekord på 18 raka ligasegrar.

Laget är också på god väg att slå Citys rekord på 100 poäng från säsongen 2017–18. Efter 26 matcher har Liverpool 76 poäng, med ytterligare 36 poäng att spela om.

Klopp: "Känner med City"

Det har också spekulerats i att Manchester City riskerar poängavdrag efter att ha brutit mot det europiska fotbollsförbundet Uefas finansiella regler. På fredagen kom beskedet att klubben stängs av från Champions League-spel i två år och tvingas böta drygt 300 miljoner kronor för regelbrotten. City tänker överklaga, samtidigt som Jürgen Klopp skickar sina sympatier till rivalklubben.

– Det kom som en chock. Det enda jag kan säga, jag är en fotbollstränare så jag kan bara prata om fotboll, är att det som Pep (Guardiola) och City har gjort sedan jag kom till England är exceptionellt. Jag vet inget om det andra, vem som gjort vad. Du litar på personerna du jobbar med. Jag känner verkligen med Pep och spelarna, säger Klopp.