Lindelöw snuvade kompisen på segern

Ridsport Artikeln publicerades
Douglas Lindelöw och Casquo Blue vann 1,50-hoppningen i Scandinavium. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT
Douglas Lindelöw och Casquo Blue vann 1,50-hoppningen i Scandinavium. Arkivbild.

Peter Pan och Henrik von Eckermann flög fram i Scandinavium, trollband publiken och bjöd på ett minutlångt äventyr.

Med ett lyckligt slut?

Inte för honom – men väl för landslagskompisen Douglas Lindelöw. På Casquo Blue snuvade Lindelöw von Eckermann på segern.

Henrik von Eckermann, i många år en grundbult i hopplandslaget, presenterade tioårige valacken Peter Pan för den svenska publiken – och som landslagsstjärnan gjorde det.

Blixtsnabb ridning och ingen rivning gav ledning. Den digitala klockan stannade på 61,23 sekunder. Ryttare efter ryttare försökte kapa den tiden.

En efter en misslyckades.

Högt meriterade tysken Daniel Deusser var en halvsekund för sen. Fransmannen Kevin Staut klarade tiden – men petade ned det sista hindret.

Många försökte – en lyckades

Från sidan följde von Eckermann upplösningen. Skulle någon slå honom? Sambon Janika Sprunger gjorde ett allvarligt menat försök på King Edward, klarade samtliga hinder men tiden var långt från gångbar för att schweiziskan skulle sätta pojkvännen på plats.

Jos Verlooy, lagguldmedaljör och trea individuellt i EM i somras, var ett av många sena hot, men belgaren drog på sig en tidig rivning.

Douglas Lindelöw har i Casquo Blue en mycket lovande men redan nu kompetent häst – och efter deras ritt var von Eckermanns segerchans över. Lindelöw var nära sekunden snabbare och tog en skön revansch för den jobbiga upplösningen i torsdagens sena klass.

"Får inte fundera"

Då förlorade Lindelöw segern till Robert Whitaker, klassens siste ryttare. Whitaker, näst sist ut på fredagskvällen, hade chansen att stöka till det för svensken ännu en gång, men den här gången rev britten bort sig.

– Jag tyckte att Henrik fick till en bra runda och jag ville göra en lika bra, fast lite snabbare. Det var jättekul, säger Douglas Lindelöw.

I torsdags var han nära att vinna den inledande 1,45-hoppningen och kom sedan snöpligt tvåa i 1,50-klassen.

– Man får inte fundera för mycket, det är bara att rida på och så vinner man snart igen, säger Lindelöw.

Henrik von Eckermann tog motgången bra.

– Douglas gjorde en väldigt bra runda. Jag är glad över min häst. Den hoppade verkligen bra. Jag får vara nöjd med en andraplats, säger han till SVT.

Peder Fredricson var anmäld till kvalhoppningen, men strök sig och Kirlo van den Bosrand. Den tioårige valacken kom heller inte till start i omhoppningen i torsdagskvällens 1,50-hoppning.

Trots att han inte startade får Fredricson hoppa i söndagens avgörande världscupklass.