Annons

Lindahl om Zlatanstatyn: "Lägg av nu"

Landslagsmålvakten Hedvig Lindahl har tröttnat på vandaliseringen av Zlatanstatyn i Malmö.
Nu rider hon ut till anfallarens försvar.
"Lägg av nu", skriver hon på Twitter.
Fotboll • Publicerad 12 december 2019
Skador på Zlatanstatyn.
Skador på Zlatanstatyn.Foto: Johan Nilsson/TT

Den omtalade statyn av Zlatan Ibrahimovic har vandaliserats flera gånger efter beskedet att fotbollsspelaren köpt in sig som delägare i Hammarby. Under natten mot torsdagen hände det igen. Någon har sågat i statyns ben och ett rep har hängts runt halsen.

– Staket har nu satts upp kring statyn, eftersom det fanns viss risk för att den skulle rasa, sade Tommy Bengtsson, vakthavande befäl vid polisen.

Annons

Hedvig Lindahl reagerar starkt mot det inträffade.

"Lägg av att vandalisera Ibrahimovics staty nu. Han förtjänar den oavsett vad han gör nuförtiden som rör upp känslor", skriver hon på Twitter och fortsätter:

"Om 100 år kommer man komma ihåg att han satte Sverige på kartan och låt oss vara stolta över det. Jag tycker inte om allt han gör och gjort, men lägg av nu."

Även skulptören bakom statyn, Peter Linde, är bestört.

– Jag är helt chockad över hur man kan bete sig på en sådan grundvattennivå. Han har ingen Hammarbytröja eller Malmötröja på sig, det är en fri människa som står där, säger Linde i SVT:s Morgonstudion.

– Jag hoppas inte att man är så dum att man ger de här personerna gratisreklam och uppmärksamhet. De får ju hjältestatus, de som gör det här. Det är hela tiden det som lyfts fram. Ge dem inte så jäkla mycket uppmärksamhet, utan laga statyn i tysthet och håll dem undan, fortsätter han.

Polisen utreder händelsen som skadegörelse, men ingen misstänkt finns.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons