Annons
Nyheter

Lekplatser stängs i New York

USA • Publicerad 1 april 2020
Alla lekplatser stängs i New York City. Här är en lekplats i Mamaroneck, en annan ort i delstaten, som tvingades stänga förra veckan. Arkivbild.
Alla lekplatser stängs i New York City. Här är en lekplats i Mamaroneck, en annan ort i delstaten, som tvingades stänga förra veckan. Arkivbild.Foto: Julie Jacobson/AP/TT

Lekplatserna i staden New York kommer att stängas helt och hållet.

I övriga delar av delstaten med samma namn har lekplatserna sedan tidigare tvingats stänga, men nu gäller det även metropolen, meddelar guvernör Andrew Cuomo.

Annons

På tisdagen meddelade New Yorks borgmästare Bill De Blasio att tio stora lekplatser skulle behöva stänga då man noterat att stora grupper av människor samlas där. I staden och delstaten har invånarna fått strikta rekommendationer att hålla sig hemma, sedan coronaviruset spridits snabbt.

– Unga människor måste ta del av detta budskap, och de har fortfarande inte fått budskapet. Man ser fortfarande alltför många situationer med unga människor som umgås alltför tätt, säger guvernör Cuomo.

Många parkytor kommer fortsättningsvis hållas öppna, så att folk kan "gå omkring och få lite sol", enligt Cuomo.

Över 1 900 människor har avlidit i delstaten New York efter att ha smittats av coronaviruset.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons