Annons

Lehner: Ja till Chicago – men inte sänkt lön

Ishockey • Publicerad 11 januari 2020
Robin Lehner kan tänka sig att förlänga med NHL-laget Chicago, men inte om det innebär en lönesänkning. Bild från sommaren 2019.
Robin Lehner kan tänka sig att förlänga med NHL-laget Chicago, men inte om det innebär en lönesänkning. Bild från sommaren 2019.Foto: Amr Alfiky/AP/TT

Chicagomålvakten Robin Lehner säger till nhl.com att han kan tänka sig att förlänga sitt kontrakt med NHL-laget, men inte till vilket pris som helst.

– Vi får se vad som händer, men jag har gett rabatter hela mitt liv. Jag är inte heller någon som vill vara överbetald. Jag vill få den respekt som jag tror jag förtjänar, säger Lehner.

Annons

Svensken, som i juli i fjol skrev på för ett års spel med Chicago, kan bli kontraktslös i sommar. Kontraktet med Chicago var värt fem miljoner dollar.

– Vi får se vad som händer, men jag låter agenterna och (Chicagos sportchef) Stan Bowman lösa det, säger Lehner och fortsätter:

– Marknaden är ganska öppen – många lag behöver målvakter och ja, det är inte så många målvakter som finns tillgängliga den här säsongen.

Bowman sade tidigare i veckan att han inte har haft några samtal om kontrakt med Lehner eller andra spelare som kan bli tillgängliga, men att han är nöjd med Lehners spel under säsongen.

– Han är oöverträffad när det gäller att läsa spelet, säger Bowman.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons