1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Rivsår i ansiktet efter Sterling-bråket

Fotbollstjärnan Raheem Sterling petades från Englands landslag efter ett bråk med lagkamraten Joe Gomez.
På onsdagens träning fångades resultatet på bild: Gomez dök upp med ett rivsår under höger öga.
Joe Gomez, till vänster, med ett sår under höger öga på onsdagens träning.
Foto: Mike Egerton/AP/TT

I söndags spelades det en toppmatch i Premier League mellan Raheem Sterlings Manchester City och Joe Gomez Liverpool. City förlorade med 1–3 och i slutskedet av matchen tjafsade de två spelarna och bröstade upp sig mot varandra.

Känslor som alltså levde kvar dagen efter, då duon anlände till Englands landslagssamling. Sterling uppges ha konfronterat Gomez igen, den här gången i spelarnas matsal, och duon ska ha fått separeras av de andra i spelargruppen.

På onsdagens träning syntes ett rivsår under Joe Gomez högra öga, och enligt The Guardian är det ett resultat av bråket.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Stängde av Sterling

Raheem Sterling bad om ursäkt och Joe Gomez accepterade – men Gareth Southgate agerade snabbt. Han har stängt av Sterling från Englands EM-kval mot Montenegro på torsdag. Gomez har inte straffats.

– Att hålla klubblagsrivaliteten borta från landslaget har varit en av de stora utmaningarna och framgångarna för oss. Tyvärr var det fortfarande infekterat efter söndagens match, säger förbundskapten Southgate.

– Min känsla är att vi har tagit rätt beslut för lagets bästa. Spelartruppen är överens om beslutet och nu gäller det att vi visar vårt stöd för spelarna och fokuserar på torsdag.

Med åtta mål och fem assist har Sterling varit Englands starkast lysande stjärna det här EM-kvalet.

"Vi har gått vidare"

Avstängningen gäller bara mot Montenegro, och Raheem Sterling förväntas vara med igen mot Kosovo på söndag.

Efteråt kommenterade han incidenten på sociala medier.

"Det här är en sport där känslorna är starka och jag är man nog att erkänna när jag har låtit känslorna ta över. Det här är anledningen till varför vi spelar den här sporten, för kärleken till den. Det är bra nu och vi förstår båda att det här var en fem, tio sekunder lång grej. Det är över nu", skriver Sterling bland annat.

Avstängningen är något prekär för Englands fotbollsförbund, då det på Wembley ska firas att det är den 1 000:e landskampen som England spelar.