Landeskog målskytt mot Buffalo

Ishockey Artikeln publicerades
Colorados lagkapten Gabriel Landeskog i närkamp med Buffalo Zemgus Girgensons.
Foto: David Zalubowski/AP/TT
Colorados lagkapten Gabriel Landeskog i närkamp med Buffalo Zemgus Girgensons.

Gabriel Landeskog inledde målskyttet i Colorados hemmavinst över Buffalo i NHL-ishockeyn.

3–2-segern var lagets fjärde vinst på raken.

Landeskogs mål kom i powerplay i första perioden, men 1–0-ledningen varade bara ett par minuter och ställningen var 1–1 i första periodvilan.

I andra perioden lyckades hemmalaget åter ta ledningen. Den här gången genom tjecken Martin Kaut, som nyligen plockades upp från farmarlaget Colorado Eagles. Det var hans första mål i NHL.

– Jag vet inte om det här är en dröm eller inte. Jag är så lycklig över detta och jag kommer att njuta mer i kväll. Och min mamma är här – så det här målet var för dig mamma, sade han från isen efter sin fjärde NHL-match.

Men även i andra periodvilan var ställningen oavgjord – 2–2 efter kvittering av Buffalos Curtis Lazar.

I början av tredje dömdes ett Coloradomål bort, men hemmalaget tog åter ledningen genom JT Copher med åtta minuter kvar av matchen.

Det var närapå att föreställningen togs till förlängning då Buffalos Victor Olofsson kom riktigt nära att kvittera i tredje periodens slutsekunder. Han försökte peta in pucken bakom Pavel Francouz i Colorados mål, men den studsade – först på ena stolpen, vidare på Francouz rygg, för att sedan landa precis utanför den andra stolpen.

Buffalos Johan Larsson noterades för en assist.

I Las Vegas hade William Karlsson en assist i 3–0-segern hemma mot Edmonton. Svensken, som gjorde hattrick senast mot Anaheim, spelade fram till 1–0-målet i den första perioden och är nu uppe i 41 poäng på 57 matcher för sitt Vegas den här säsongen.