Annons

Låg död i tre år – släkting kan ha hittats

Samhälle • Publicerad 15 januari 2020
Mannen låg död i tre år. Nu kan en släkting ha hittats. Bilden har ingen koppling till artikeln. Arkivbild.
Mannen låg död i tre år. Nu kan en släkting ha hittats. Bilden har ingen koppling till artikeln. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

En släkting kan ha hittats till den man som hittades i sin lägenhet på Södermalm i Stockholm i november. Mannen tros ha legat död i tre år utan att någon upptäckt det – räkningarna betalades med autogiro och mannen hade inga anhöriga i Sverige.

Polisens sökande efter släktingar försvårades av att mannen kom från forna Jugoslavien som drabbades av ett inbördeskrig under 1990-talet.

Annons

I måndags begravdes han utan någon släkt närvarande. Samma kväll hörde en man av sig till Viktor Adolphson, områdespolis på Södermalm, som uppmärksammat fallet på Twitter.

"Han hade samma dag av bekanta fått veta att en man med samma namn som en avlägsen släkting, sedan många år boende i Sverige hittats död", skriver Viktor Adolphson på Twitter.

Släktskapet håller nu på att fastställas.

"Själv tycker jag det känns fint och viktigt att det trots allt fanns anhöriga, om än avlägsna", skriver Viktor Adolphson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons