Annons

Kvinna döms för att ha delat mordvideo

Danmark • Publicerad 13 maj 2019
Människor lägger ned blommor i Köpenhamn för att hedra de två kvinnor som mördades på en kampingplats i Atlasbergen i Marocko. Arkivbild,
Människor lägger ned blommor i Köpenhamn för att hedra de två kvinnor som mördades på en kampingplats i Atlasbergen i Marocko. Arkivbild,Foto: Thomas Sjoerup/Ritzau Scanpix/TT

En 29-årig kvinna har dömts för att ha delat en video som visar det brutala mordet på en dansk kvinna i Marocko. Kvinnan döms till tre månaders fängelse samt att betala 2 000 danska kronor vardera till kvinnans föräldrar.

Fängelsestraffet blir dock villkorligt om 29-åringen utför samhällstjänst.

Annons

– Hon uttryckte ånger över vad hon gjort, säger åklagaren Rune Jensen.

En rad personer i Danmark har delgetts misstanke om att ha delat videon. Måndagens dom i Næstved tros vara den första som faller i ärendet. Brottet gäller spridande av bilder som rör en annan persons privata angelägenheter under särskilda omständigheter.

Det var den 17 december i fjol en dansk och en norsk kvinna hittades mördade på en campingplats intill bergsbyn Imlil i Atlasbergen. Ett tjugotal personer har gripits i Marocko efter dådet. De fyra män som misstänks för att ha genomfört morden är alla hemmahörande i den närliggande turiststaden Marrakesh, och har i en video svurit trohet till terrorgruppen IS.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons