Kungsbacka drar sig ur elitettan

Fotboll Artikeln publicerades

Kungsbacka siktade på att ha ett lag när elitettan drar igång den 4 april.

Nu blir det inte så.

Klubben drar sig ur serien.

Kungsbackas nye ordförande Fredrik Kessler berättade tidigare i februari att målsättningen var att ha en trupp på 14 spelare till premiären mot Jitex.

– Nu är det gasen i botten som gäller, sade han.

Sent på onsdagskvällen kom beskedet som Kessler ville undvika: Klubben drar sig ur elitettan.

"Det är flera faktorer i samverkan som gör att vi nu har kommit fram till att vi inte tror på att driva klubben vidare i elitettan. Den största orsaken är att vi inte hittar tillräckligt många spelare som håller för elitettan samt rymmer inom ramen för vår budget", skriver han i ett mejl till TT.

"Det som har hänt de senaste tre dagarna är att vi tyvärr har tappat spelare i stället för att få in fler vilket gör situationen ohållbar med tanke på att vi har seriepremiär om snart fem veckor. Därför har vi i dag lämnat information till Svenska fotbollförbundet om att vi drar oss ur elitettan säsongen 2020."

Kungsbacka bildades 2013 som en gemensam satsning från flera klubbar i Kungsbackaområdet, med målet att skapa ett elitlag i damallsvenskan. Efter seger i elitettan 2018 gick laget upp i högsta serien. Men fjolåret i högstaligan slutade med en jumboplats, degradering – och nu tvingas klubben dra sig ur elitettan.

"Trots att vi hela tiden har arbetat med stora utmaningar så har vi hela tiden trott på att vi skall lyckas", skriver Kessler.