Annons

Prins Harry och Meghan har fått en son

Hertiginnan av Sussex, den brittiske prins Harrys hustru Meghan, har fött en son, meddelar paret på sitt gemensamma Instagramkonto. Pojken hamnar på sjunde plats i den brittiska tronföljden.
Storbritannien • Publicerad 6 maj 2019
Prins Hary och Meghan. Arkivbild.
Prins Hary och Meghan. Arkivbild.Foto: Frank Augstein/AP/TT

"Vi glädjer oss över att kunna meddela att de kungliga högheterna hertigen och hertiginnan av Sussex har välkomnat sitt förstfödda barn under de tidiga morgontimmarna den 6 maj 2019. De kungliga högheternas son väger sju pund och tre uns (motsvarande 3,3 kilogram)", skriver paret i som pryds av en bild med texten "Det blev en pojke!".

Harry fanns vid Meghans sida under förlossningen, enligt ett uttalade från kungahuset, skriver AFP.

Annons

"Hertiginnan och barnet är båda vid god hälsa och mår bra, och paret tackar allmänheten för deras delade förtjusning och stöd under denna väldigt speciella tid i deras liv. Fler detaljer kommer under kommande dagar", fortsätter paret.

I april meddelade Buckingham Palace att Harry och Meghan har beslutat att hemlighålla arrangemangen kring födseln.

Prins Harry och Meghan började träffas i juli 2016 sedan gemensamma vänner presenterat dem för varandra. De gifte sig i maj i fjol.

Den före detta skådespelerskan Meghan, 37, som tidigare bar efternamnet Markle, är mest känd för sin roll i den amerikanska tv-serien "Suits".

Rättad: I en tidigare version av texten angavs fel födelsevikt.

Erik Paulsson Rönnbäck/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons