Annons

"Kulturprofilen" nekas kulturstöd

Metoo • Publicerad 1 december 2017

Den så kallade kulturprofilen får inga pengar av Stockholms stad nästa år. Mannens ansökan om 700 000 kronor till sin verksamhet avslås, rapporterar Mitt i.

– När man söker stöd på högsta stödnivån ställer vi högre krav, man ska kunna uppvisa en förtroendegrad i hela sin verksamhet. Den sökande uppfyller i dag inte de krav vi ställer på jämställdhet, ekonomi och målgruppsarbete, säger Anne Lund, chef för enheten för kulturstöd, till tidningen.

Annons

Svenska Akademien bestämde sig i förra veckan för att bryta finansieringen av profilens verksamhet, som sedan 2010 har fått 126 000 kronor per år. Även Statens konstråd, Musikverket och Stockholms läns landsting ska se över sin bidragsgivning.

Kulturprofilen, med nära band till flera ledamöter i Svenska Akademien, anklagas för att i årtionden ha antastat, trakasserat, våldtagit och hotat kvinnor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons