1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Krönikörerna blickar mot EM

Även om två poäng försvann snöpligt under tilläggstiden, är krönikörerna överens om att 1–1 mot Spanien är något för svenska landslagsherrarna att vara stolta över.
Nu börjar krönikörerna och experterna blicka mot EM nästa sommar.
Marcus Berg och de andra svenskarna har anledning att fira, tycker krönikörerna.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Aftonbladets Erik Niva hyllar det svenska landslaget. "Det kan snackas och det kan tyckas och det kan käbblas – när allt kommer kring spelar det verkligen ingen roll vem som säger vad så länge Janne Andersson kan skicka ut ett svenskt landslag såhär fullpackat av både struktur och substans", skriver han och hyllar svenske målvakten Robin Olsen, som till slut tvingades kapitulera.

"Men det här var ytterligare ett styrkebesked, ännu en stor svensk fotbollskväll", skriver Niva.

"Det här fungerar"

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Nöjd med prestationen var även Expressens Noa Bachner, som skriver att det krävs extraordinära omständigheter för att det här inte ska hålla för EM.

"Fotboll är ett spel med fallgropar, hur robust vägen till slutsignal än ser ut. Spanien kvitterade när hela insatsen var färdig, men det finns egentligen ingenting att peka finger på. Det här fungerar", skriver han.

SVT:s expert Daniel Nannskog tycker att Sverige inte ska vara alltför nedslagna, och håller med Bachner om att det svenska spelet bådar gott inför de återstående kvalmatcherna,.

"Sverige ska vara stolta över sin insats – det var mot en världsnation. Det lovar gott inför de två avslutande matcherna mot Rumänien och Färöarna", säger han till svt.se.

Dagens Nyheters Johan Esk är en av krönikörerna som lyfter fram Marcus Bergs insats, som gjorde Sveriges mål.

"Där väntade den kritiserade Berg, den petade Berg, den nyttige, kloke och evigt slitande Berg på att bli den målgörande Berg", skriver han.

Radiosportens expert Richard Henriksson blickar också mot EM.

– När den här besvikelsen har lagt sig kommer det svenska laget kunna gå stärkta ur en sån här jättefin prestation. Jag är övertygad om att ett Blågult som övertygar på det här viset kommer att gå till EM 2020, sade han i radion efter matchen.

"Med de största"

En kväll för framtiden, beskriver Sydsvenskans Fredrik Lindstrand matchen, som även passar på att tacka Norge för det sena kvitteringsmålet mot Rumänien.

"Så medan Spanien firade sitt EM-avancemang på vip-klubb på Stureplan kunde svenskarna i alla fall unna sig några tröst-tapas på Pinchos. Dels för en viktig kvalpoäng. Men även över insikten att när disciplin blandas med mod, då kan landslaget mäta sig med de allra största. Den här kvällen kändes som ett stort steg för svensk fotboll", skriver han.

Läs mer

Sommarkrönika

Tänk att den fortfarande fungerar

”Ner i kartongen ska den inte igen.”

Nyheter

JUST NU: Haveri – flera populära appar har kraschat

Det är just nu störningar med strömningstjänsten Spotifys app, som inte kan öppnas i mobilen utan i stället direkt stängs av. På Twitter skriver Spotify att man undersöker problemet: "Något har gått snett och vi återkommer med information så fort vi kan."

Sport

Här är spelarbetygen efter förlängningsdramat

Elfsborg föll efter chanskavalkad mot IFK Göteborg i svenska cupen.

Herrljunga

Smittspårning pågår – covidsjuk arbetade i hemtjänsten: ”Oerhört nonchalant”

En person som arbetat inom hemtjänsten har bekräftats smittad. ”Det var en medveten handling”

17.45: Elfsborg–IFK Göteborg

Matchguide: Allt inför Elfsborgs cuprysare mot ärkerivalen

✓ Statistik på alla spelare ✓ BT:s tips ✓ Thelin: ”Det är vinna eller försvinna”

Nyheter

Olaglig bebyggelse vid Tolken måste bort

Anlade pirar, dammar och badtunna vid sjön, utan lov.